Schade jaarwisseling

Nieuwkoop – Ondanks het algehele vuurwerkverbod is er tijdens de jaarwisseling toch voor een flink bedrag vernield door vuurwerk.

Op dit moment bedraagt de schade € 10.750,-, maar nog niet alle schade is in kaart gebracht.

Er is schade aan prullenbakken en verkeersborden. Een grote kostenpost zijn de vernielde straatkolken. Er zijn al meerdere kapotte straatkolken gesignaleerd, echter is schade aan een straatkolk niet altijd meteen zichtbaar, waardoor er gedurende het jaar mogelijk nog meer kosten bij zullen komen. De gemeente’s inschatting is dat het uiteindelijke bedrag vergelijkbaar is met de jaarwisseling 2019/2020. De schade lag toen rond € 25.000,-,

Vaak moeten ze spullen opnieuw aanschaffen en als de schade wel hersteld kan worden, komen daar ook kosten voor arbeidsloon bij kijken. De buitendienst is behoorlijk wat tijd kwijt met het uitgraven van de straatkolk, een nieuwe plaatsen en het straatwerk herstellen. De kosten van vernielingen van gemeentelijke eigendommen komen voor rekening van de gemeente. En dus voor rekening van de inwoners van gemeente Nieuwkoop. Heeft u informatie over daders? Bel dan met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.