Schaakles bij Triggr

Ter Aar – Er worden weer schaaklessen gegeven bij Triggr. De schaaklessen zijn voor beginners en gevorderden, voor alle jeugd vanaf 6  aar.

schaalkles

Iedereen kan instromen, vanaf alle niveaus, dus kom lekker meedoen!

Lesprogramma

De lessen worden in twee groepen gegeven. Dit is nieuw ten opzichte van de voorgaande jaren. We willen zowel de jongsten (onderbouw), de gebruikelijke groep (bovenbouw) een aparte les bieden:

–  Leerlingen onderbouw (~6-10 jaar):   13.30 – 14.30 uur
We gaan rustig de basis leren met deze groep. Ieder zijn tempo aan laten houden is vooral belangrijk. Ook als je nog niets van schaken weet ben je (in elke groep trouwens) meer dan welkom. We houden het licht en leuk, maar voor wie wil is er altijd een uitdaging. De les is zo veel mogelijk op maat.

–  Leerlingen bovenbouw (~10+ jaar):   14.45 – 15.45 uur
Bij deze groep kunnen we wat meer uitdaging bieden. De loop van alle stukken horen we binnen een paar lessen te leren en echte partijen spelen volgt snel. Daarna wordt het natuurlijk alleen maar leuker met de gevorderde regels. Heb je bijvoorbeeld al gehoord van de rokade of en passant slaan? Aan leergierige enthousiastelingen wordt altijd meer uitdaging aangeboden.

Bij mooi weer gaan we lekker buiten schaken. Als er genoeg animo voor is organiseren we tijdens een van deze lessen ook toernooitjes om tegen elkaar te spelen.

Docent

De leraar is Richie Bartels, zelf klasse A schaker, promoverend naar de Expert-klasse en gecertificeerd jeugdtrainer. Hij is al sinds het begin van !Triggr (februari 2014) schaakdocent bij Triggr.

Gratis open schaakles

Als je nog twijfelt mag je eenmalig één les gratis meedoen. Op 8 maart is er een vriendjes- & vriendinnetjesdag. Alle jeugd is dan welkom om gratis te komen schaken.

Meer info en aanmelden via www.triggr.nu