Sandra Versluis verenigingsvrouw

Langeraar – Tijdens de openingsavond van de Braderie in Langeraar is Sandra Versluis gekozen als “Verenigingsvrouw van Langeraar 2018”.

Gouden appel voor Sabine

De bijeenkomst begon al vroeg met “Heel Langeraar bakt Appeltaart”. Om 19:00 uur werden de creaties ingeleverd bij de jury in Parola. Om 20:30 uur maakte de jury, bakker Robbert Tersteeg en Nerissa Slof (winnaar 2017), de uitslag bekend. De mooiste en lekkerste appeltaart was gebakken door Sabine en Michelle Hoogervorst. Hiermee wonnen zij de Gouden Appel, ook kreeg ze een goed gevulde boodschappentas van de Spar. Vervolgens werden alle taarten aangesneden en opgegeten door het publiek.

Verenigingsman/vrouw

Iedere Langeraarse vereniging kan iemand voordragen voor de titel “verenigingsman/vrouw van Langeraar” en 10 verenigingen hadden dit jaar iemand uit hun midden voorgedragen als dank voor het vele werk wat deze vrijwilligers verzetten.

Alle genomineerden hadden met hun vereniging een team gevormd en daarmee speelden ze de Quiz “Ik hou van Langeraar!”. Na drie ronden en een finale bleek dat het team van Stichting Kermis Langeraar, onder leiding van Maarten van der Hoorn, het sterkste was. Tweede was het team van de Strooplikker, gevolgd door het team van Zorgboerderij “de Hoop”.

Een blije Sanda (midden voor) tussen mede genomineerden en collega’s van de zorgboerderij

Alle aanwezigen konden hun stem uitbrengen op een verenigingsman/vrouw en nadat de Quiz afgelopen was werd de winnaar, Sandra Versluis, bekend gemaakt door burgemeester Frans Buijserd. Eerder op de avond had hij al kennis gemaakt met alle genomineerden en met hen gesproken.

Sandra Versluis was voorgedragen door stichting Zorgboerderij “de Hoop”, hun motivatie luidde als volgt :

” Wij, Stichting ZB De Hoop – Ter Aar/ Haarlem nomineren voor de titel “Verenigingsman/vrouw van Langeraar 2018” de mevrouw Sandra Versluis.

Wij vinden dat /zij deze titel gewoon verdient. Zij is een supervrijwilligster, staat voor iedereen klaar, zegt (bijna) nooit nee! Sandra heeft heel veel gedaan voor verschillende verenigingen in Langeraar.

Voor zover wij weten begonnen bij de Gilde, voor allerlei klussen waaronder de Bazar. Bij Welverro was de ledenadministrator, nog zonder digitaal ledenpakket. Ook was ze lange tijd met John kok bij de Welpen op kamp. Tussendoor hielp ze ook met de grotere activiteiten door het jaar bij Welverro. Intussen is ze ook lid van de EHBO in Aarlanderveen en is ze Lotus. Ze helpt zo nu en dan de EHBO in Langeraar.

Op dit moment is ze veel actief op Zorgboerderij de Hoop, waar ze met begeleiding helpt en jam maakt (heerlijke receptuur trouwens). Voor Stichting ZB De Hoop Ter Aar/ Haarlem heeft ze ons geholpen met de opening van de nieuwe projecten. En tussendoor staat ze de stichting bij met raad en daad als we erom vragen. Kortom een ‘Gouden vrijwilliger’, en bovenal een zeer fijn mens!”

De dorpsgenoten van Sandra onderstreepten dat en kozen haar tot verenigingsvrouw van Langeraar 2018. Uit handen van de burgemeester van de gemeente Nieuwkoop, Frans Buijserd, ontving Sandra een dinerbon. Ook Stichting Zorgboerderij “De Hoop” kreeg nog een presentje. De voordragende vereniging kreeg namelijk een straatje staatsloten.

Meer informatie over de verkiezing en de braderie is te vinden op : www.facebook.com/BraderieLangeraar en www.braderielangeraar.nl