Samenwerking VIB en GlasDraad Groene Hart

Regio – Luit Huisman en Herman Bolmer namens VIB Netwerken hebben mandag 30 juli een vijfjarige overeenkomst getekend met glasvezelaanbieder GlasDraad Groene Hart over het beheer van het nieuwe glasvezelnetwerk.

De aanleg hiervan wordt momenteel voorbereid, nadat GlasDraad Groene Hart Zuid in april een succesvolle vraagbundeling afsloot in het buitengebied van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost.

Controle
VIB Netwerken zal tijdens het gehele bouwproces toezien op de kwaliteit van het aan te leggen netwerk.. ”VIB fungeert als een soort kwaliteitsafdeling”, stelt Gerrit Franken , Manager Operations van GlasDraad. “Ze zullen onder meer nagaan of de aanleg voldoet aan de bestaande wetgeving en is uitgevoerd volgens de werkafspraken, vanaf start bouw tot aan de oplevering. Verder voeren zij preventief en correctief onderhoud uit, leggen zij na de nieuwbouwfase de na-aansluitingen aan en zorgen ze dat de netwerkadministratie op orde blijft.”

Hogere netwerkkwaliteit
GlasDraad Groene Hart is verheugd over de samenwerking met VIB. Met de vijfjarige beheerovereenkomst verwachten zij een nog hogere netwerkkwaliteit te kunnen garanderen. De eerste bouwwerkzaamheden staan gepland voor dit najaar.