Samen vakmensen opleiden

Regio – Metaal- en installatiebedrijven en het MBO-onderwijs slaan de handen ineen voor goed technisch personeel in Zuid-Holland.


9 juli legden zij de samenwerking vast en tekenden een overeenkomst. Installatiewerk Zuid-Holland, Koninklijke Metaalunie, MBO Rijnland, Metalent, OOM, ROC Da Vinci, ROC Mondriaan, Techniek College Rotterdam, Techniek Nederland en Wij Techniek werken samen aan dit Masterplan Techniek Zuid-Holland. Het Masterplan Techniek zorgt voor nieuwe opleidingen die goed aansluiten op ontwikkelingen in de regio, het beroep en de maatschappij. Een doorlopende leerroute vanuit het vmbo naar het mbo, eventueel via het hbo naar een uitdagende carrière in de techniek.
Leo Stehouwer voorzitter van dit masterplan: “In deze periode na de examens doen veel jonge mensen hun beroepskeuze. Wij willen jonge vakmensen opleiden voor de techniek. Er wordt stevig ingezet op moderne, aantrekkelijke en kwalitatief sterke mbo-opleidingen in de sectoren installatietechniek en metaal. De ontwikkelingen in deze sectoren gaan snel. Denk aan robotisering, precisietechniek, mechatronica, de energietransitie en ‘the internet of things’. Dit zijn grote uitdagingen waar het onderwijs voor staat. Deze uitdagingen pakken we op. We willen als partners in het Masterplan Techniek goede vakmensen opleiden en een mooie toekomst bieden.” Kijk voor meer info op https://masterplanzuidholland.nl.