Samen duurzaam voedsel produceren

Nieuwkoop – Bovenstaande titel is het motto van Herenboeren Nieuwkoop e.o. De groep kartrekkers is op zoek naar mensen die graag gezond, duurzaam en lekker voedsel willen eten.

Donderdag 5 juli houdt Herenboeren Nieuwkoop e.o. hierover haar 2e informatieavond in de Huiskamer Noorden, Simon van Capelweg 169 in Noorden (boven de COOP). De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Inlopen kan vanaf 19.30 uur.

Doel van Herenboeren Nieuwkoop e.o. is om voedsel in eigen beheer te produceren. Door die productie in eigen hand te houden, hebben de leden de zeggenschap over de gewassen die verbouwd worden en ook over de manier waarop dat gebeurt.

Coöperatie

De leden vormen in de toekomst samen een coöperatie, de boer(in) is in loondienst. Leden die op vrijwillige basis een keer willen helpen, bijvoorbeeld met zaaien of oogsten, zijn welkom. Maar dat is geen verplichting. De boer(in) heeft de dagelijkse zorg voor de productie en kan in drukke tijden oproepkrachten inhuren. Daarmee is in de begroting rekening gehouden.

Aanmelden

Wie interesse heeft in het bezoeken van de informatieavond kan zich aanmelden op herenboeren.nieuwkoop@gmail.com. Wie nu al meer wil weten, kijkt op www.herenboeren.nl.

Wie interesse heeft in het bezoeken van een werkende herenboerderij: 7 juli gaan we naar Herenboerderij Wilhelminapark, Boxtel.

Aanmelden op herenboeren.nieuwkoop@gmail.com o.v.v. Boxtel.

De eerstvolgende informatieavond is 11 september 2018 in Zorgboerderij Valkendam, Alphen aan den Rijn.