Rustig herfstweer

Regio – Maandag droog, dinsdag lekker zacht met 14-19 graden en daarna meer kans op een enkele bui en dan wordt het iets minder zacht.

Vandaag, maandag, is het eerst op veel plaatsen grijs door mist of laaghangende bewolking. Vanuit het zuiden verdwijnt het ochtendgrijs en breekt de zon door. In de middag neemt in het noorden opnieuw de bewolking toe, maar het blijft droog. Bij een zwakke tot matige (zuid)oostenwind wordt het vrij zacht voor begin november. De nacht naar dinsdag verloopt wisselend bewolkt en vooral het noorden maakt kans op een mistbank.

Dinsdag doet de temperatuur er nog een schepje bovenop. Een zwakke tot matige zuidoostenwind voert zeer zachte lucht aan. Het wordt 14-16 graden in de noordelijke provincies, 17 in het westen, midden, oosten en Zeeland en 18 graden in Brabant en Limburg. Op sommige plekken wordt het daar zelfs 19 graden. Normaal is het 11 graden. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en het blijft waarschijnlijk overal droog.

Woensdag is het met 12 graden op de Wadden en 16 in Zuid-Limburg iets minder zacht, maar nog steeds warmer dan normaal. De zon schijnt af en toe, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking toe. Later in de middag en in de avond stijgt de kans op een bui. De wind draait naar het zuiden en is overwegend matig.

Donderdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Vooral in de ochtend is kans op een bui. In de loop van de middag wordt het zonniger en neemt de buienkans af. Met 12-14 graden blijft het zacht novemberweer. De wind wordt zuidwest en is matig van kracht.

De dagen daarna verandert weinig aan het zachte herfstweer.

Bron: weeronline