“Rust en Ruimte doet je goed”

Nieuwkoop – Ellen Metselaar is van jongs af aan geïnteresseerd in haar medemens. Zij wil graag dat het goed gaat met de ander. Een bijzonder mens, met een bijzondere onderneming “Rust en Ruimte”.

Ellen Metselaar

Tijdens de Gezondheidsbeurs op 10 februari in Kaleidoskoop is Ellen Metselaar aanwezig om bezoekers uit te leggen wat Rust en Ruimte kan betekenen. Met name voor mensen die met ernstige ziekten te maken hebben.

Start

Vanuit de locatie aan de Zevenhovenseweg is Ellen op vele fronten actief om andere te helpen. Naast docent was Ellen mentor en omdat zij nog meer voor de leerlingen wilde betekenen volgde ze de opleiding tot kindercoach. In 2007 startte ze haar eigen praktijk voor jeugdtherapie “De Dijk”. Opvallend vaak kwam naar voren dat kinderen en jongeren vooral behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen. De begeleiding van deze jongeren richtte zich met name op het ‘in je kracht komen’, waardoor ze weer het vertrouwen krijgen het zelf te kunnen en te durven. Een ander regelmatig terugkerend thema bleek rouw- en verliesverwerking te zijn.

Rust en Ruimte

Naast haar werk als integratief kindertherapeute ontwikkelde Ellen zich verder tot trainer en coach. Ze begeleidde studenten, ouders/verzorgers en collega’s en merkte dat dit de rol was die bij haar paste. Na vele levenslessen, trainingen, workshops en sterkere kinderen, ging ze in 2016 op een nieuwe plek een nieuwe uitdaging aan. De start van Rust en Ruimte (boerderij aan de Zevenhovenseweg). Hier vervult Ellen geen rol, ze is zichzelf. Ze is een rijk mens, wil delen en helpen. Rust en ruimte, letterlijk en figuurlijk.

Delen

Deze plek wil Ellen graag delen onder andere via workshops of coaching. Ze stelt: ‘Veranderen? Begin bij jezelf!’ Het doel van coaching is meestal om iets te veranderen aan jezelf of aan je leven. Dat kan bijvoorbeeld ook tijdens een dag, die deelnemers op de boerderij doorbrengen. De boerderij, het land en vee nodigt uit om onder begeleiding te werken aan het verwerken van emotionele gebeurtenissen.

Er zijn ook workshops: Un plug in de polder; Rauw; Schilderen met je hart. Op drie verschillende manieren kunnen deelnemers ervaren dat Rust en Ruimte goed kan zijn voor een mens.

Wie meer wil weten kan terecht op www.rust-ruimte.nl of bel eens naar Ellen via 0172 601568

De Gezondheidsbeurs in Kaleidoskoop is op zaterdag 10 februari van 11.00-16.00 uur. De toegang is gratis.