Rotterdammer aangehouden

Zevenhoven – Een man uit Rotterdam is donderdagavond aangehouden met inbrekerswerktuig.

aanhouding

(Foto Facebook Politie Kaag en Braassem)

Surveillerende politieagenten controleerden op donderdagavond 2 februari, rond 22.00 uur, een personenauto met daarin een 31-jarige Rotterdammer op de Achterweg, ter hoogte van de Oude Spoorbaan in Zevenhoven. Naast het feit dat de man zich niet met een geldig legitimatiebewijs kon legitimeren, bleek hij ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Voor dit feit werd hij al eerder bekeurd.
De Rotterdammer bleek veelvuldig voor te komen in de politiesystemen in verband met het plegen van diefstallen en inbraken. Ook had de man gereedschap bij zich, dat volgens de Algemene Plaatselijke Verordeningen kon worden aangemerkt als ‘inbrekerswerktuig’.
De Rotterdammer is aangehouden voor de bovenstaande feiten en zijn auto werd in beslag genomen, omdat hij al vaker zonder rijbewijs had rondgereden. Ook het inbrekersgereedschap is in beslag genomen. Hierover wordt een beslissing genomen door officier van justitie.
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Blijf opletten
Naast het uitvoeren van controles als de bovenstaande, is de politie ook afhankelijk van uw oplettendheid. Vermoed u een inbraak of neemt u een verdachte situatie waar? Bel 112, de politie kan dan zo snel mogelijk ter plaatse een onderzoek instelle
n.