Rotary Nieuwkoop helpt bij strijd tegen polio

Nieuwkoop – Donderdag 3 januari heeft burgemeester Frans Buijserd samen met gouverneur Bauke Boersma van Rotary Nederland, symbolisch een tulp geplant in het perkje voor het gemeentehuis in Nieuwveen. Met deze handeling wordt aandacht gevraagd voor het internationale  Rotaryproject “End Polio Now”.

Rotary Nieuwkoop is één van de vele Rotary Clubs die deelnemen aan deze actie. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen verkopen de Roteryclubs doosjes met tulpenbollen. Dit jaar zijn er 12.107 doosjes tulpen verkocht. Ook Rotery Nieuwkoop heeft een doosje aangeschaft, de tulpenbollen zijn geplant in het perkje voor het gemeentethuis. Daarmee is de netto bijdrage dit jaar EUR 120.064,85. Een geweldig bedrag. De Bill & Melinda Gates Foundation verdriedubbelt dit bedrag en daardoor is de uiteindelijke bijdrage van deze actie aan de strijd tegen polio ruim EUR 360.000,-.

In augustus 2019 start de End Polio Now tulpenactie opnieuw. De Rotary gaat hier net zo lang mee door totdat het doel is bereikt: een wereld vrij van polio.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.endpolionowtulp.nl.