Rode pagina rel

Nieuwkoop – Tijdens de Ondernemersverkiezing, waren de “rode pagina’s” in weekblad De Omroeper het onderwerp van gesprek.

VON voorzitter Leo Kooijman distantieert zich van de uitlatingen

In De Omroeper van deze week (14 maart) staan in het hart twee pagina’s waarin een aantal ondernemers het plan afkraakt, om grote supermarkten toe te staan bij de Intratuin locatie. Afkraken of afwijzen is één, maar er wordt ook met een beschuldigende vinger gewezen naar 1 partij en zelfs 1 man: SBN en Guus Elkhuizen. Er wordt ook vooral geadviseerd in deze rode pagina’s om niet op SBN te gaan stemmen.

Elkhuizen was “not amused” in een eerste reactie. Ook andere politieke partijen gaven aan, dat dit een ongepaste uiting in de reclame-media is. Voorzitter van Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (VON), Leo Kooijman, was ook niet blij. ‘Dit is geen reactie vanuit VON, dit is een initiatief waarvan wij geen weet hebben,’ zo liet hij duidelijk bij het welkomstwoord van de verkiezing weten.

Verder was het natuurlijk gissen, naar de mensen achter de publicatie. Voor veel aanwezigen was dat niet zo moeilijk: ‘Kijk alleen maar welke (supermarkt) ondernemers er vandaag niet bij zijn.’

Dat deze rel invloed kan hebben op de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen achten veel mensen realistisch.