Rob en Miriam winnen soepzeilwedstrijd

Langeraar – Bij Watersportvereniging Langeraar (WSVL) stond zondag 16 september de soepwedstrijd op de zeilagenda. Rob en Miriam Morelisse bleken oppermachtig.

Vroeger heette deze wedstrijd de snertwedstrijd maar het kwam vaak voor dat het soms 20 graden was en om dan snert te eten, vonden de zeilers niet altijd passend. Daarom is besloten deze wedstrijd voortaan de soepwedstrijd te noemen. Agatha van Kints en Jettie vd Hoorn staan borg voor diverse heerlijke soepen.

Zondag was het prima zeilweer, lekker zonnetje en prima temperatuur en belangrijk bij het zeilen wind variërend van windkracht 2 met vlaagjes van 4. Twee wedstrijden stonden op het programma en beide keren werd baan B gevaren. Aangezien de banen door de jaren heen nogal eens wijzigen, is wel raadzaam om de laatste versie van de banenkaart aan boord te hebben, wat niet voor iedereen gold.

De eerste wedstrijd verschenen er 12 en in de tweede wedstrijd 11 boten aan de start. Een prima opkomst, dat zal ook wel iets met het weer te maken hebben. Wat opviel is dat het veld boten, lang erg dicht opeen lag, waardoor er heel wat bakboord situaties optraden, waarbij de bakboord boot voorrang heeft op de stuurboord boot. Ook is het lastig wegvaren als alles bijeen is met een niet al te krachtige wind. Heb je op het aandewinds rak net een klein gaatje geslagen dan heb je bij het voordewinds rak al die grote 16m2 boten weer achter je. Nemen ze al je wind weer weg en zie je het hele veld boten weer bijeenkomen. Zo dicht opeen als een van de deelnemers (Rob) het opvatte hoeft nu ook niet. Hij voer voordewind met zijn giek tegen het hoofd van de voorliggende zeiler (Jasper). Gelukkig waren de windsnelheden dusdanig dat het niet hard ging dus was er geen schade te noteren bij Jasper.

Een keer nieuwsgierig? De WSVL heeft een eigen boot die voor nieuwsgierige zeilers ter beschikking staat om het een keer te proberen. Daarvoor kan contact opgenomen worden met Wim of Gerard, wim@vankints.nl, gcvdhoorn@hetnet.nl.

Uiteindelijk is de uitslag ook van belang:

12.00 uur wedstrijd

1. Rob en Miriam Morelisse

2. Hans Koeleman en Johan vd Lippe

3. Wim en Agatha van Kints

4. Peter Sanders en Flip Beekman

5. Gerard en Jettie v Hoorn

6. Joost van Leeuwen

7. Jasper Koeleman

8. Arie en Ineke Zethof

9. Andre Nieuwenhuize

10. Albert Meyer

11. Bas de Kleer en maat

12. Ben Fransen en Bianca vd Maarel

14.00 uur wedstrijd

1. Rob en Miriam Morelisse

2. Wim en Agatha van Kints

3. Gerard en Jettie v Hoorn

4. Joost van Leeuwen

5. Andre Nieuwenhuize

6. Peter Sanders en Flip Beekman

7. Hans Koeleman en Johan vd Lippe

8. Jasper Koeleman

9. Albert Meyer

10. Arie en Ineke Zethof

11. Ben Fransen en Bianca vd Maarel