Richting groene Kerst

Regio – Komende dagen is het overwegend bewolkt met af en toe regen. We lijken op een groene kerst af te stevenen.

Vandaag, maandag is een bewolkte dag.Vanuit het zuidwesten trekt een neerslaggebied over het land en daardoor kan het een tijd regenen. Vanmiddag wordt het op veel plaatsen droog en de temperatuur loopt op tot ca 8 graden. In de nacht neemt de bewolking toe en de minima liggen tussen 2 graden in het noordoosten en 5 graden in Zeeland.

Dinsdag is het overdag droog. Er zijn veel wolkenvelden met vooral in het zuiden kans op een beetje zon. In het noorden is het nevelig. Het wordt 5 graden in het noordoosten, 7 in het midden en de Randstad. In het zuiden en zuidwesten kan het 8 graden worden. In de avond wordt de bewolking langzaam dikker. In Zeeland kan het een beetje regenen en later op de avond is in het westen kans op wat neerslag. In de nacht naar woensdag trekt vanuit het westen een regengebied over het land.

Woensdag valt in de ochtend vooral in het oosten nog wat regen. In het westen wordt het overwegend droog. In de middag is het op een enkele lichte bui na droog. Een groot deel van de tijd is het bewolkt, maar zo nu en dan kan de zon zich kort laten zien. Met 7 graden in het noordoosten, tot ruim 9 graden in het zuiden en westen is het iets zachter dan normaal.

De periode voor Kerst verloopt somber en wisselvallig. Dagelijks wordt regen verwacht en het blijft zacht. In het weekend kan het in het zuiden en westen 10-11 graden worden. Na het weekend wordt het iets minder zacht. Het blijft waarschijnlijk wisselvallig en de kans op vorst is klein. Het ziet er naar uit dat we genoegen moeten nemen met een groene Kerst.

Bron:weeronline