Reuzendoder en IJsheilige bij De Kale Kenners

Nieuwkoop – Op vrijdag 6 april zal de studio weer bevolkt gaan worden door De Kale Kenners. Vanaf 19.00 uur zullen zij een uitzending gaan verzorgen vanaf de Oostkanaalweg in Ter Aar. Natuurlijk beginnen de mannen met het voetbaloverzicht en een uur later met een andere sport. Deze week zijn er bijzondere gasten te verwelkomen in de studio van RTV Hollands Midden.

Ludo Pistorius, voorheen nog hoofdtrainer van Nicolaas Boys, maar nu in dezelfde functie werkzaam bij SJZ uit Zoeterwoude, is te gast in het eerste uur. Pistorius kent een nogal wisselvallig seizoen bij de groenwitten, maar ontpopt zich met zijn ploeg als een erkend reuzendoder. Nog geen enkele club uit de top drie uit de derde klasse zondag wist de volle buit te behalen tegen zijn formatie. Echter weet zijn ploeg maar moeilijk overeind te blijven tegen “de kleintjes.” Grilligheid in de prestatiecurve en misschien ook wel een motivatieprobleem zou hieraan ten grondslag kunnen liggen. De Kale Kenners praten onder meer met hem over dit soort mysterieuze krachten in de sport en kijken met hem ook naar de verrichtingen van onze regioclubs, die eveneens grillig presteren.

In het tweede uur binden de heren de gladde ijzers onder en niet zonder reden. De Sportvrouw van het Jaar van de gemeente Nieuwkoop van 2017 komt bij hen aan tafel. Annouk van der Weijden heeft te kennen gegeven dat zij stopt met haar actieve schaatsloopbaan, maar juist in dit seizoen heeft hij op onmiskenbare wijze laten zien waartoe zij in staat is gebleken. Tweevoudig Olympiaganger Van der Weijden eindigde in PyongChang op de meest ondankbare positie in haar race tijdens de vijf kilometer, maar liet als nationaal kampioene op de Mass Start zien over hoeveel veerkracht en mentale hardheid zij beschikt. Zij zorgde er mede voor dat Irene Schouten er met het brons vandoor kon gaan. Absoluut hoogtepunt van haar seizoen was de fraaie derde plaats tijdens het WK Allround in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Onder zeer zware omstandigheden toonde Van der Weijden zich constant. Met haar blikken we terug op haar mooie jaren als topsportster.

RTV Hollands Midden is te vinden op 107.4 FM in de ether, op de kabel voor inwoners van de gemeente Nieuwkoop via 103.4 FM, Ziggo DTV via kanaal 43 (kabelkrant) en uiteraard via de website www.rtvhollandsmidden.nl.