Reuma Nederland haalt 967,43 euro op in Zevenhoven

Zevenhoven – ReumaNederland bedankt alle collectanten, comitéleden en inwoners van Zevenhoven voor hun grote inzet  en bijdrage aan de landelijke collecteweek.

Tijdens de collecte van 18 tot en met 23 maart 2019 hebben zij met elkaar in totaal 967,43 euro opgehaald. Met deze donaties kunnen onderzoeken worden gefinancierd die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. Dit helpt het leven van 2 miljoen Nederlanders te  verbeteren. Meest voorkomende chronische ziekte Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen.
Wist u dat 1 op 9 Nederlanders kampt met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma? Dagelijks krijgen 700 mensen de diagnose reuma. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Hoewel de kenmerken van reuma vaak onzichtbaar zijn, is de impact van de ziekte groot. Twee derde (69%) van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt in zijn dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.  Steun van iedere Nederlander nodig  Nog meer wetenschappelijk onderzoek is nodig om reuma de wereld uit te helpen.
Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft ReumaNederland ook voorlichting, ondersteunen we patiëntenactiviteiten en komen we op voor de belangen van mensen met reuma in de politiek en zorg. Samen zetten we ons in voor een beter leven met reuma vandaag. Steunt u ons? Bankrekeningnr: NL02RABO0357674812, Amsterdam. www. reumanederland.nl