Repaircafé de moeite waard

Nieuwkoop – De Internationale Repair Café Week is van 13 t/m 21 oktober 2018. Op maandag 15 oktober sluit Repair Café Nieuwkoop ook aan.

Dat gebeurt middels een reguliere bijeenkomst tussen 14.00 en 16.00 uur in de bibliotheek in de Kaleidoskoop te Nieuwkoop.

Wereldwijd zetten vrijwilligers zich in tijdens bijeenkomsten die draaien om samen repareren. Ook in Nieuwkoop. Iedereen is van harte welkom met kapotte spullen. De vrijwilligers zijn vooral goed in het repareren van huishoudelijke apparatuur zoals koffiezetapparaten, lampen, stofzuigers e.d. U kunt ook met een kleine naai-reparatie aan kleding bij de vrijwilligers terecht. U kunt op ditzelfde tijdstip ook terecht bij het digicafé met al uw vragen over tablet, iPad, e-reader, laptop of smartphone.

Negen jaar Repair Café
Met de Internationale Repair Café Week wordt gevierd dat het Repair Café negen jaar bestaat. Op 18 oktober 2009 organiseerde Martine Postma in Amsterdam de allereerste repareerbijeenkomst onder de naam Repair Café. Intussen zijn er meer dan 1600 Repair Cafés verspreid over 33 landen.

In een Repair Café krijgen (dierbare) kapotte spullen een tweede leven. Bezoekers zien dat repareren mogelijk is, en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze misschien dachten. Maar bovenal ervaren ze dat repareren leuk is. Meer info op www.repaircafe.org