Reddende raadsleden

Nieuwkoop – Leden van de gemeenteraad hebben eind januari een training in het reanimeren en gebruiken van een AED gekregen. Enkele raadsleden hebben zich daarna direct aangemeld als burgerhulpverlener.

raad red

De gemeenteraad heeft recent geld beschikbaar gesteld voor het aanschaffen vanAED’s en buitenkasten. Deze kasten kunnen bij een alarmering op afstand voor de vrijwilliger geopend worden. Ook besloot men om samenwerking te zoeken met HartveiligWonen.
In onze gemeente is een aantal gebieden waar de aanrijtijd van de ambulance langer is dan gemiddeld. Juist voor deze gebieden is het belangrijk dat veel vrijwilligers zich aansluiten bij deze vorm van burgerhulpverlening. Iedereen die woont en/of werkt in onze gemeente kan zich opgeven als vrijwilliger en draagt daarmee bij aan de veiligheid en gezondheid van onze inwoners. Wilt u meer weten over deze vorm van burgerhulpverlening? Kijk kan op www.hartveiligwonen.nl of bel 088-6254200 en laat u informeren over deze bijzondere vorm van burenhulp.

Bron www.nieuwkoop.nl