Record deelname minitoernooi

Nieuwkoop – De vrijwilligers van de Nieuwkoopse volleybalvereniging Waterlanders waren zaterdag 1 december al vroeg in touw. Waterlanders was de organisator van het Cool Moves Volleybalcompetitie (CMV) toernooi en ontving maar liefst tweeënzestig teams op bezoek.

Dat vergde de nodige voorbereiding om alles in goede banen te kunnen leiden. “Gelukkig is er een handig draaiboek beschikbaar en konden we rekenen op de steun van veel vrijwilligers en heel veel ouders”, aldus mini-trainer Louis Chatlein.

Gedurende het seizoen spelen de jonge volleyballers in de leeftijd tot twaalf jaar één á twee keer per maand een toernooi. De toernooiorganisatie is steeds in handen van een andere vereniging. Er wordt gespeeld op zes verschillende CMV niveaus. In feite vormen deze niveaus samen een zeer doordachte opbouw voor het leren spelen van volleybal. Het beheersen van het niveau is een voorwaarde voor het spelen van het volgende niveau. “De spelers hebben hun oefen- en speeltijd op ieder niveau hard nodig. Hoe meer er gespeeld kan worden, des te beter”. De allerkleinsten in de leeftijd vanaf zes jaar mochten zaterdag als eerste in actie komen. De wedstrijden duurden steeds twee keer zeven minuten.

Chocolademuntjes na afloop

Het laatste tijdblok tot 15.00 uur was gereserveerd voor de teams die spelen op het hoogste CMV niveau. De kinderen moeten proberen om de bal bovenhands, onderarms of door middel van een smash over het net bij de tegenstander in het veld op de grond te spelen. Er zijn steeds bonuspunten te verdienen op het moment dat het team de bal er in drie keer overheen speelt. Dat lukte de meeste teams al heel aardig.

De hoofdsponsor van Waterlanders regelde voor alle 350 deelnemers een Sinterklaas-attentie. Aan het Jumbo-zakje zat een kaartje van drukwerksponsor Ecodrukkers waarop alle aanwezigen werden bedankt voor een geslaagde toernooidag.