Reactie SBN op rode pagina’s

Samen Beter Nieuwkoop reageert op de pagina grote en rode advertentiepagina’s in de Omroeper van 14 maart.

SBN vindt het beneden alle peil dat er door anonieme bronnen een advertentie is geplaatst, vol onjuistheden en moddergooierij richting haar wethouder Guus Elkhuizen en SBN zelf.

Niemand is hiermee gediend en het biedt bovendien geen oplossing. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn maar speel het spel open en transparant.

SBN vindt het eveneens min dat voormalig CDA-wethouder Trudy Veninga de schuld krijgt van dit proces. De voltallige raad heeft destijds met het bestemmingsplan ingestemd die de huidige ontwikkelingen bij de Intratuin nu mogelijk maken.

Het had net zo min geweest als iedereen nu had geroepen dat VVD wethouder Paul Platen de schuldige is omdat hij in 2017 de vergunningen heeft afgegeven. Alles vloeit voort uit het raadsbesluit van 2013.

SBN vindt het jammer dat er jaren geleden een bestemmingsplan is vastgesteld dat het vestigen van supermarkten bij de Intratuin eenvoudigweg mogelijk maakt. Maar dit bestemmingsplan is niet zonder grote financiële gevolgen aan te passen en daar draait de gemeenschap voor op. Beloven dat er geen supermarkt komt kan SBN niet en zou ook oneerlijk zijn.
Ons bereiken verschillende berichten: van voorstanders maar ook van tegenstanders.
SBN heeft al eerder geschreven dat als het breed maatschappelijk ongewenst is, zij er alles aan zal doen om deze ontwikkeling tegen te gaan, maar zoals gezegd is SBN voorzichtig met het maken van beloftes. Daarnaast vindt SBN het belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in het bestaande winkelcentrum van Ter Aar.

De VON (Verenigde Ondernemers Nieuwkoop) heeft zich woensdagavond tijdens de ondernemersavond publiekelijk gedistantieerd van deze hetze. Het getuigt van moed, en daar is SBN trots op, dat onze wethouder Guus Elkhuizen, ondanks de advertentie in de Omroeper en de ontstane commotie, woensdagavond toch de ondernemersprijs van het jaar heeft uitgereikt.

Van diverse ondernemers heeft SBN bericht ontvangen dat ze zich niet herkennen in de advertentie, niet benaderd zijn hierover en boos zijn dat deze namens hen geplaatst is.

SBN doet een oproep aan alle politieke partijen om zich van de advertentie te distantiëren.