Rabobank doneert aan zes verenigingen en stichtingen in de regio

Regio – Op dinsdag 28 augustus ontvingen zes verenigingen en stichtingen uit de regio een donatie vanuit het Coöperatiefonds van Rabobank Groene Hart Noord. De totale waarde van deze donatie is € 30.357,50. Lonneke Tax, commercieel directeur van Rabobank Groene Hart Noord, reikte de cheques uit aan vertegenwoordigers van Basisschool ter Does uit Hoogmade, IJsclub Hoogmade en Woubrugge, Stichting Combibus uit Roelofarendsveen, Stichting de Groene Vinger uit Alphen aan den Rijn en Stichting tot behoud van Zwembad Aarweide uit Ter Aar. Het Coöperatiefonds van Rabobank Groene Hart Noord steunt initiatieven, van verenigingen en stichtingen, in de regio die passen binnen de thema’s Food, Innovatie, Vitale woon en- leefomgeving en Zelfredzaamheid.

Welke projecten?
Mede dankzij de donatie van de Rabobank kan Basisschool ter Does uit Hoogmade een multifunctioneel podium realiseren en schaatsen de jongste leden van IJsclub Hoogmade en IJsclub Woubrugge komend seizoen met nieuwe schaatshelmen. Ouderen en mensen met een beperking stappen straks veilig in en uit de Combibus met de volautomatische instaphulp. Stichting de Groene Vinger uit Alphen aan den Rijn kan met de donatie de mogelijkheden in hun wijktuin voor verschillende doelgroepen verbeteren, Stichting tot behoud van Zwembad Aarweide ontvangt een bijdrage voor het warmtewinningsproject en stichting de Sleutelbloem uit Noorden, een leerwerkcentrum voor kwetsbare mensen, kan met de donatie dierenverblijven bouwen.

Maatschappelijk betrokken in de regio
Rabobank Groene Hart Noord stelt ieder jaar een deel van haar winst beschikbaar aan het Coöperatiefonds. Dit fonds steunt initiatieven, van verenigingen en stichtingen, in de regio. De bank doet dit niet alleen met geld, maar ook met faciliteiten, kennis en contacten. Meer informatie over het Coöperatiefonds? Raadpleeg rabobank.nl/ghn.