Project: Sport Schoon

Noorden – Met Sport Schoon trekt de gemeente het beleid ‘Afval Scheiden Loont’ door op plekken waar jeugd zich beweegt en consumeert.

Concreet betekent dit dat de gemeente faciliteert dat verenigingen PMD (Plastic, Metaal en Drankverpakkingen) gescheiden inzamelen op hun terrein, en dit aanbieden op de dagen dat het PMD van huishoudens wordt opgehaald. Een onderdeel van dit project is dat verenigingen het gebied rondom hun accommodatie ‘adopteren’ en structureel schoon houden van zwerfvuil. Verenigingen met jeugdleden én een eigen accommodatie zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit project. Jongeren PMD afval laten scheiden en oog laten krijgen voor zwerfvuil, vergroot de bewustwording van jongeren inzake afval, grondstoffen en milieu. Een heel belangrijk onderwerp in deze tijd! Alle deelnemende verenigingen zullen het project starten met een opschoonactie. De JO15 van NSV’ 46 trapten het project af. De komende weken volgen meer verenigingen, want men staat enthousiast tegenover dit project. Zo dus ook NSV’ 46. Willem Vork: ‘we zijn als vereniging al heel bewust bezig met afval, en wilden graag starten met PMD scheiden. Onze parkeerplaats buiten ons terrein hielden we al schoon van zwerfvuil, dus de beslissing om deel te nemen aan dit project was snel genomen. Ik vind het belangrijk dat we zorgvuldig met onze omgeving omgaan, en het opruimen is een kleine moeite.’
Voor vragen over dit project kan contact worden opgenomen met Pauline Wilbrenninck via Pauline@ theplasticrebel.nl of 06 10219128.