Presentatie Gebiedscoöperatie Nieuwkoop

Nieuwkoop – Nieuwkoop is al enige tijd de “Gebiedscoöperatie Nieuwkoop” rijker. Na een voorbereiding (start zomer 2018) hebben de initiatiefnemers in samenwerking met de VON maandag 9 oktober de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop geïntroduceerd.

In Theater Kaleidoskoop spraken maandag Leo Kooyman (voorzitter VON), Jan Dirven (voorzitter GC Nieuwkoop), Cor ‘t Hooft (projectcoördinator GC Nieuwkoop), wethouder Antoinette Ingwersen en Irma van Seeters (RA en partner Grant Thornton). De sprekers gingen direct op publieksvragen in, waardoor er sprake was van een interactieve bijeenkomst. Na ruim een uur werd deze voortgezet in het restaurant van Kaleidoskoop. Aan statafels met vertegenwoordigers van de gemeente, Rabobank, VON, Grand Thornton en natuurlijk de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop zelf, konden de ruim zestig aanwezige ondernemers zich verder laten voorlichten over duurzaamheid en de rol van de Gebiedscoöperatie.

Gebiedscoöperatie Nieuwkoop schrijft op de net gelanceerde website dat men een brug wil slaan tussen alle partijen die een duurzaam Nieuwkoop voor ogen hebben. ‘We zijn al begonnen met enkele projecten die inwoners en bedrijven meteen verbinden: lokaal opgewekte duurzame energie via zogeheten postcoderoos-projecten. Door de vele op zichzelf staande duurzame initiatieven op slimme wijze te combineren, kunnen we samenhang en meerwaarde creëren. Dat versnelt het proces en versterkt het effect. Daar willen we alle partijen dan ook zoveel mogelijk bij betrekken en bij helpen. Dat betekent voor bewoners bijvoorbeeld dat ze kunnen deelnemen in gezamenlijke opwekking van duurzame energie (postcoderozen). Ondernemers stellen daar de daken van hun bedrijfspanden voor ter beschikking. Diezelfde ondernemers kunnen we adviseren over duurzame (circulaire) bedrijfsvoering en hen ontzorgen bij de invoering daarvan.’

Wie meer over de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop wil weten gaat naar https://gcnieuwkoop.nl/