Politie vaart in nieuwe boot

Regio – De politie Kaag & Braassem heeft een nieuwe politieboot aangeschaft om haar werkzaamheden op de Nieuwkoopse Plassen nog beter uit te kunnen voeren.

De laatste jaren bezoeken steeds meer toeristen de Nieuwkoopse Plassen. Ook de warme zomer zorgde nu al voor een recordaantal bezoekers aan het mooie natuurgebied. ‘Een mooie ontwikkeling,’ vindt burgemeester Frans Buijserd.

Nieuw botenhuis

Met de nieuwe, beter uitgeruste, politieboot kan de politie het plassengebied veel beter bedienen. Doordat de boot groter is, volstaat het huidige botenhuis in de plassen niet meer. Het is daarom de bedoeling om een nieuw botenhuis te bouwen aan de Dorpsstraat (92) in Nieuwkoop. Om hiervoor de omgevingsvergunning af te kunnen geven, is het nodig om af te wijken van het bestemmingsplan. Het college heeft besloten hieraan mee te werken. Buijserd: ‘We kennen gelukkig maar weinig incidenten op het water. Toch bestaat er altijd de mogelijkheid dat er iets gebeurt waar politie-inzet voor nodig is. Dat de politie dan snel en accuraat ter plaatse kan zijn, vind ik belangrijk. Fijn dat dit straks met de nieuwe boot kan.’