Politie druk met veel verkeer(d)

Regio – Waar vroeger een hoop bestuurders onder invloed van alcohol reden, lag dit weekend het accent op het rijden onder invloed van drugs, zo meldt de politie.

Zaterdagochtend vroeg controleerden agenten rond 01:00 uur op de N207 nabij Leimuiden een 22-jarige bestuurder uit Beinsdorp. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed van THC. De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het bureau van politie. Op het bureau is bloed van de bestuurder afgenomen wat onderzocht zal worden door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Indien de uitslag boven de wettelijke grens is zal er proces-verbaal worden opgemaakt. Met een rijverbod van 24 uur is de bestuurder heengezonden.

Korte tijd later, controleren andere agenten rond 01:30 uur een 26-jarige Alphenaar op de Hertog van Beierenstraat in Ter Aar. Het bleek dat de automobilist onder invloed was van amfetamine. De Alphenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Zaterdagmiddag vond er op de N231 nabij Nieuwkoop een aanrijding plaats tussen een auto en motor. Het bleek dat de 33-jarige motorrijder met inhaalde over een doorgetrokken streep. De links afslaande automobilist had hier geen rekening mee gehouden en sloeg af op het moment dat hij werd ingehaald. De motorrijder is met letsel aan heup, rug en bekken overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zondagochtend vroeg controleerden agenten rond 01:00 uur een 25-jarige bestuurder uit Ter Aar op de Oostkanaalweg in Ter Aar. Bij deze controle bleek de bestuurder na een speekseltest onder invloed van THC. Ook deze bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op zondagmiddag 22 juli vond er op de Achttienkavelseweg in Ter Aar een aanrijding tussen een auto en twee fietsers plaats. De 25-jarige bestuurder uit Ter Aar reed een voor hem rijdend echtpaar aan welke door het ongeval gewond raakte. Eén van hen raakte hierbij zelfs te water.
De 25-jarige bestuurder bleek na een speekseltest onder invloed van cocaïne en amfetamine en is aangehouden. Op het bureau is bloed van de bestuurder afgenomen wat onderzocht zal worden door het NFI. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt in verband met de aanrijding. Daarnaast zal indien de uitslag van het NFI bekend is en dit boven de limiet is er ook proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden onder invloed van drugs.