Poging plofkraak Zevenhoven

Zevenhoven – Het was vast niet de paashaas, maar de politie wil wel graag weten wie dan wel heeft geprobeerd de geldautomaat van de Rabobank op te blazen.

plofkr

Op de vroege morgen van tweede paasdag rond 04:15 uur hadden twee mannen het voorzien op het pinautomaat aan het Albrechtshof in Zevenhoven. Zij waren met een explosief van plan om de geldautomaat in de muur van de nagelstudio / kapsalon, op te blazen. Politie, brandweer en de Explosieven OpruimingsDienst (EOD) kwamen ter plaatse.

Een passerende beveiliger, zag twee mannen vreemd gedrag vertonen bij de automaat. Bij het zien van de beveiliger gingen zij er vandoor op een witte scooter. De beveiliger schakelde de politie in en vervolgens werd ook de brandweer en de EOD opgeroepen.

Een tiental woningen werd ontruimd en de bewoners werden opgevangen in het Trefpunt. De EOD is met onder andere een robot op onderzoek uitgegaan. Er werd een explosief aangetroffen en deze is uiteindelijk onschadelijk gemaakt. Hart van Nederland maakte onder andere opnamen.

Rond half acht werd de omgeving weer vrijgegeven. De geldautomaat liep uiteindelijk lichte schade op.

Getuigen

De politie Kaag en Braassem zoekt getuigen die vannacht of afgelopen dagen verdachte omstandigheden rondom het automaat hebben gezien en verzoekt deze mensen zich te melden via 0900-8844. Anoniem kan via 0800-7000. Ook kan men via een privebericht op de facebook van politie Kaag en Braassem hun tips doorgeven.