Plofkrakers mogelijk al gepakt – update

Nieuwkoop – Bij de Rabobank in Nieuwkoop is om 3.30 uur een plofkraak geweest. De afstortautomaat is door twee verdachten opgeblazen. De politie heeft zeer snel twee verdachten aangehouden.

Gat in de bank en geld op straat….

Direct na de plof reden de twee daders weg op een donkere scooter. Ze waren in het donker gekleed en reden via de componistenbuurt weg. Ze lieten een spoor van bankbiljetten achter op het Kennedyplein.

Een ander spoor was schade aan een appartement aan het Vijverhof. Drie ijzeren spijlen van het balkonhek zijn weggeslagen en de dubbele beglazing van de schuifpui sneuvelde. Ook binnen in de woning ontstond schade.

Het duurde vrij lang voordat de politie ter plaatse was, maar eenmaal ter plaatse werd gemeld dat er al intensief gezocht werd naar de daders. (mede dankzij bruikbare getuigenmeldingen via 112)  Ook de politiehelikopter ging in de lucht. Dat was uitermate succesvol, want twee verdachten werden aangetroffen in een wit busje in de Ronde Bonk in Nieuwkoop. De politiehelikopter zag hitte uitstraling van het voertuig komen. Ter plaatse werd een benzinelucht geroken. Dat kon duiden op een brommer/scooter in het voertuig. Dit bleek het geval, inclusief de twee daders die in de buurt liepen. In het voertuig zijn mogelijke explosieven aangetroffen. De omgeving is afgezet en de beide verdachten zijn in hechtenis genomen.

Ook op het Kennedyplein was de boel afgezet, omdat men niet zeker wist of alle explosieven waren afgegaan. Dat bleek wel het geval en rond 07.30 uur werd het p.d. (plaats delict) nauwkeurig onderzocht door de technische recherche. De Achterweg (van rotonde tot Lindelaan) en een deel van het Kenneyplein zijn lange tijd afgesloten geweest.

Forse schade aan de schuifpui van een appartement