Pleegouders gewenst

Regio – In de afgelopen tien jaar is de vraag naar pleegzorg met bijna 70 procent gestegen. Die forse groei kan Pleegzorg Nederland niet met de huidige pleegouders opvangen.

Als een kind uit huis wordt geplaatst, wordt er altijd eerst binnen het netwerk van het gezin gekeken of opvang mogelijk is. Bijvoorbeeld bij familie, of mensen van de school of sportclub. Lukt dat niet, dan biedt een pleeggezin een oplossing. Vaak gaat het dan om een voltijd plaatsing, maar soms ook deeltijdzorg – bijvoorbeeld in de weekenden of de vakanties. Ook zijn er pleegouders die alleen crisispleegzorg doen: tot er een definitieve oplossing wordt gevonden, bieden ze – soms voor een paar dagen, soms voor een aantal maanden – acute hulp aan kinderen.

Ook in de gemeente Nieuwkoop is het tekort aan pleeggezinnen merkbaar en zijn nieuwe pleegouders nodig. Veel mensen denken dat ze niet geschikt zijn als pleegouder, omdat ze bijvoorbeeld een drukke baan hebben, alleenstaand zijn, te veel of te weinig verdienen. Maar dat is onzin. Pleegouders hoeven ook geen superhelden te zijn; het zijn juist hele gewone mensen. Die door heel gewoon te doen, iets bijzonders kunnen betekenen voor een pleegkind.’

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.supergewonemensengezocht.nl. Ook organiseert Horizon pleegzorg binnenkort voorlichtingsbijeenkomsten in Alphen aan den Rijn. Kijk voor meer info over deze bijeenkomsten op www.horizon.eu/pleegzorg, bel 0172 448800, of mail naar pleegzorg@horizon.eu.