Plashuis 1 promoveert na zinderend slot

Noorden – Na een zeer spannende competitie, waarin een ieder aan elkaar gewaagd bleek, speelde Plashuis 1 haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen thuis tegen directe concurrent Boelsjit. Inzet: De derde plaats die recht zou geven op promotie naar de 2e divisie DBBR.

19 mei 2017 verkleind

Hiervoor moest de ploeg vier van de negen punten zien binnen slepen, het werd uiteindelijk een glansrijke 6-3 overwinning. Alex Plaisier brak de spits af voor het Plashuis, na een wat moeizame eerste leg, gaf Alex een ware gala voorstelling weg. Met een 180 score en finish van 80 (2x dubbel 20) liet hij een bijzonder fraaie veertien darter noteren.

Na een simpele overwinning van Tim van Capel, verloren Bart Groen in ’t wout en Roy van Lith echter beiden hun single partij zodat Plashuis met een 2-2 stand aan de koppel (tactics) wedstrijden moest beginnen. Na de eerste verloren tactic rechtten de mannen van het Plashuis de rug. Via twee prima tactics van Roy van Lith en Alex Plaisier leverde dat Café het Plashuis de verdiende promotie op!

Singles (501)
Alex Plaisier Ron van Haaster  3 – 0
Tim van Capel Jasper Teeuwen  3 – 0
Bart Groen in ’t Wout Pascal Koster  0 – 3
Roy van Lith  Rob Kromhout  1 – 3
Koppels (tactics)
Tim van Capel/Bart Groen in ’t wout Ron van Haaster/Pascal Koster  0 – 1
Alex Plaisier/ Roy van Lith Ron van Haaster/Pascal Koster  1 – 0
Alex Plaisier/Roy van Lith Jasper Teeuwen/Rob Kromhout  1 – 0
Tim van Capel/Johan van Capel Jasper Teeuwen/Rob Kromhout  1 – 0
Teamleg (1001)  1 – 0