Peter la Haye en Johnny Romein gaan samenwerken

Ter afsluiting van het winterseizoen organiseerde Horecareizen.nl een gezellige midweek vol met entertainment.
Peter la Haye en Johnny Romein maakten deel uit van een groep Nederlandstalige artiesten die op diverse locaties optredens verzorgden. Zowel Peter als Johnny hadden onderdak in hetzelfde hotel. In het restaurant kwamen de mannen voor het eerst met elkaar in gesprek.
Peter vertelde dat hij vroeger groot is gebracht met liedjes van André Hazes en Koos Alberts. Daarnaast lag er ook een cd van Johnny Romein in de la die regelmatig werd gedraaid. Peterj kent dus vrijwel al z’n liedjes. Op een gegeven moment maakte Peter de opmerking dat het hem wel leuk leek om een remix te maken van die liedjes die hij leuk vond, waaronder Alie Mentatie’ , ‘Je hebt me belazerd’ en ‘D’r uit is d’r uit’. Johnny vond het een geweldig idee en bezocht na terugkomst in Nederland de opnamestudio van Peter in Zoetermeer. Een aantal nummers werden opnieuw ingezongen. Manfred Jongenelis werd benaderd om de accordeonpartijen in te spelen. Het resultaat is een kroegenlied van jewelste.
‘In eerste instantie wilde Johnny de orkestband alleen gebruiken voor z’n optredens. Uiteindelijk kreeg ik hem zover dat hij ermee instemde dat het nummer toegevoegd werd aan de muzieksystemen in de horecabedrijven en beschikbaar zou zijn via de downloadportals. Omdat ik geloof in een echte kroegenhit wordt de single ook uitgebracht op single op mijn label Tip Top’, onthult Peter.