Pesten in Autismecafé

Noorden – In De Bun wordt woensdag 19 september het eerste autismecafé van het nieuwe seizoen gehouden. Deze eerste avond gaat het over gepest worden en pesten.

Kinderen met een vorm van autisme zijn regelmatig slachtoffer van pestgedrag of blijken zelf pesters te zijn. Hoe komt dat? Hoe ga je daar als ouder mee om? Hoe maak je je kind weerbaar, met respect voor een ander? Hoe werk je samen met de leerkracht en hoe ga je om met andere ouders van kinderen die je kind pesten of ouders van kinderen die door je kind gepest worden? Wat is het verschil tussen plagen en pesten? Wat is de groepsdynamiek, waarin uw kind zich bevind? Welke rol heeft u kind? Dit en nog veel meer komt Mirelle Valentijn dé specialist op het gebied van pesten/ weerbaarheid/weer lekker in je vel voelen ons leren. Daarnaast zijn ook de makers van het complimentenspel aanwezig.

Het café opent om 19.15 uur en de bijeenkomst begint om 19.30 uur. Entree is gratis, evenals de koffie en de thee. De bieb is geopend en het CJG en de NVA zijn aanwezig voor vragen, ondersteuning en hulp.

De Bun, Anemonenstraat 25, 2431 XB Noorden.