Overzicht Zondagvoetbal 14 oktober

De twee teams, die nog op zondag voetballen in de gemeente Nieuwkoop hadden beiden een wedstrijd op het eigen complex. Voor de één pakte dat wat beter uit dan voor de ander.

Altior moest het opnemen tegen Stompwijk ’92, dat net als de Langeraarders een beroerde start kende van dit seizoen qua punten. De mannen van trainer Van den Bosch begonnen uitstekend aan deze wedstrijd en namen binnen twintig minuten een 2-0 voorsprong. Stompwijk ’92 knokte zich terug in de wedstrijd en kwam langszij: 2-2. Maar toch was het Altior dat met een voorsprong de rust bereikte: 3-2.

Amper bezig in de tweede helft maakte Stompwijk ’92 opnieuw gelijk: 3-3. De oranjehemden herpakten zich en wisten goed met deze tegenslag om te gaan. Uiteindelijk kwam het voor de derde keer op voorsprong en wist dat daarmee de wedstrijd in de tas zat. Met 6-3 als eindstand sloot men de rijen.

Nicolaas Boys speelde enkele kilometers verderop een thuiswedstrijd tegen Van Nispen. De nog ongeslagen Zilkers (één overwinning en drie gelijke spelen) wisten deze status te behouden door met 1-2 als winnaar van het veld te stappen.

De Nieuwveners zakken hierdoor naar plaats zeven, terwijl Van Nispen op slechts twee puntjes staat van koploper RKDES na deze middag. Nicolaas Boys kan zelfs nog verder wegzakken als men op een gelijk aantal wedstrijden komt. Deze poule bestaat uit vijftien teams en men speelt zeven thuiswedstrijden en zeven uitwedstrijden. Op plaats elf staat Aalsmeer met drie punten uit drie wedstrijden en aangezien de groenzwarten zes punten hebben verzameld uit vier duels zou dit kunnen gebeuren. Maar laten we hopen van niet.

Standen van de verschillende klassen volgen later…