Overeenkomst exploitatie aula begraafplaats Ter Aar

Ter Aar – De gemeente Nieuwkoop en Keur & Keur Overlijdenszorg zijn tot een overeenkomt gekomen wat betreft de exploitatie van de aula op de begraafplaats aan de Westkanaalweg in Ter Aar. Op maandag 14 januari werd deze overeenkomt door beide partijen ondertekend.

Vanaf 2015 is de gemeente opzoek geweest naar geïnteresseerden om het beheer van de aula over te nemen. Er zijn toen diverse gespreken gevoerd met lokale ondernemers maar hier zijn geen concrete plannen uit voort gekomen. In 2016 meldde Keur & Keur Overlijdenszorg uit Woubrugge zich als belangstellende. De gemeente heeft samen met deze organisatie de plannen verder uitgewerkt.

Keur & Keur is van plan de aula te verbouwen zodat het gebouw weer voldoet aan de eisen die worden gesteld door de hedendaagse uitvaartzorg. Ook zal er een 24-uurskamer worden ingericht. Op deze manier kunnen nabestaanden 24 uur per dag bij hun overleden dierbare langs gaan. Keur & Keur heeft ook de intentie het kantoor te verplaatsen van Woubrugge naar Ter Aar.