Ouderenvervoer met eigen chauffeur

Regio – In wijkcentrum Kern en Zanen te Alphen aan den Rijn is vrijdag 14 september een informatiebijeenkomst over de nieuwe vervoersdienst voor ouderen van Tom in de buurt.

Via Tom in de buurt kunnen senioren, woonachtig in de gemeente Alphen aan den Rijn en omgeving vanaf 18 oktober gebruikmaken van een persoonlijk chauffeur met auto.

Met dit nieuwe vrijwilligersvervoer is het voortaan mogelijk om ritten te boeken door heel Nederland. Waardoor de mobiliteit voor de doelgroep ineens een stuk groter. Het project is opgezet in reactie op de vele vragen die er binnenkwamen bij de planners naar bestemmingen elders in Nederland. De dienst is tot stand gekomen in samenwerking met de ANWB en de gemeente Alphen aan den Rijn.

De informatiebijeenkomst wordt vrijdag 14 september gehouden van 10.00-12.00 uur in wijkcentrum Kerk en Zanen, de Oude Wereld 51, 2408 NV Alphen aan den Rijn.

De bijeenkomst start met uitleg over wat het ANWB Automaatje inhoudt waarna er gelegenheid is voor het stellen van vragen. De bijeenkomst wordt geleid door Jan van der Toorn van de ANWB. Hij zal u meer vertellen over hoe deze nieuwe dienst werkt en wat het voor u kan betekenen. Het concept draait al jaren succesvol in veertig andere gemeenten. U krijgt deze avond te horen wat het zo succesvol maakt. Zodat u straks als één van de eerste gebruik kunt gaan maken van deze nieuwe dienst om zelf eens gezellig erop uit te gaan. Of om u aan te melden als vrijwillig chauffeur of als matchmaker, dat is iemand die de matches tot stand brengt tussen chauffeur en passagiers.

Aanmelden vooraf is niet verplicht maar helpt de organisatoren wel. U mag dat doen via email (gaarne vóór 12 september) naar: team.west@tomindebuurt.nl.