Oranjeloop op 14 april

Ter Aar – De Oranjeloop in Ter Aar wordt normaal gesproken de zondag voor Koningsdag gehouden.

Dit jaar wordt daar echter vanaf geweken aangezien dit het Paasweekend is. Vandaar dat deze prestatieloop dit jaar al op zondag 14 april plaats vindt. Het wordt een bijzondere 12e editie. Burgemeester Frans Buijserd zal namelijk voor de laatste keer het startschot geven en sporthal De Vlinder is voor de laatste keer de inschrijflocatie. Ze trappen altijd af met de jeugd.
Ditmaal om 11:00 uur met de 500 meter (t/m 7 jaar), daarna de 1000 meter (8 t/m 11 jaar) en als laatste afstand voor de kinderen de 2000 meter (12 t/m 14 jaar). Om 11:45 uur zal de burgemeester het startschot geven van de 5,5 km, 10 km en 15 km.
Sinds 2 jaar hebben we ook een mooie wandeltocht uitgezet en dit jaar heeft de organisatie een nieuwe afstand toegevoegd. Er kan nu gekozen worden uit een wandeltocht van 12 km en 15 km met als koffiestop Restaurant De Dyck in Rijnsaterwoude. Voor elke loper en wandelaar hebben we bij de finish een gezonde versnapering en een mooi aandenken. Voorinschrijving kan t/m 12 april. Op de dag zelf kan er in Sporthal de Vlinder worden ingeschreven vanaf 09:00 uur. Als stichting steunen zij ieder jaar een goed doel door een gedeelte van het inschrijfgeld te doneren. Dit jaar is onze keuze gevallen op het KWF, aangedragen door Lyna Kant van de Vlinder, omdat zij als gastvrouw voor de laatste keer de organisatie ontvangt.