Opvallend uit de raad

Nieuwkoop – De gemeenteraad vergaderde donderdag 8 november weer eens ouderwets laat. Eigenlijk zou men dat niet meer doen. Maar er was meer …..

Lekker lang
In het verleden hebben meerdere raadsleden bedongen dat een raadsvergadering van 3 uur (van 20.00-23.00 uur) lang genoeg is. Heel soms werd een vergadering daarom op een later tijdstip afgemaakt.
Recent hield de raad het al een keer tot 01.30 uur uit en donderdag werd vrijdag, omdat pas om 00.30 uur de vergadering werd afgesloten. Op de publieke tribune was het publiek al weg en alleen ambtenaren en pers resteerden.

Kroket
De traditie om tijdens de begrotingsraad kroketten te eten is ook in 2018 voortgezet. Vroeger alleen een kroket, tegenwoordig een broodje kroket (met mosterd) keurig uitgeserveerd door de bode.

Cijfers
Annet Pietersen weerlegde de cijfers van het college. ‘U zegt dat o.a. landbouw en recreatie dragers van onze Nieuwkoopse economie zijn. Da’s helemaal niet waar, dat zijn de zakelijke dienstverlening, handel en industrie.’

Uitspraken
Guus Elkhuizen: Iedereen kent Jan Dirven: de duurzaamheidsgoeroe
Tom de Kleer: We moeten niet over burgers praten, maar over inwoners. Burgers koop je bij de Mac.
Berry Dors: Qua participatie is de ontwikkeling van het nieuwste deel van Buytewech een pareltje
Pien Schrama over de financiën: Het ziet er netjes uit, maar ‘t is net aan.
Elias van Belzen: Iedereen heeft z’n mond vol van duurzaamheid en leest dat op vanaf en printje. Ik sta hier met m’n tablet
Bernadette Wolters: We laten het schaalvoordeel niet graag los
Burgemeester Buijserd: Dit moet u niet willen.