Opinie: Intratuin locatie

Grappig dat nu juist vlak voor de verkiezingen een geheim gegeven van alweer een paar jaar terug, in opspraak komt.

Intratuin Ter Aar

Alle politieke partijen in de gemeenteraad moeten weten van de detailhandelsbestemming bij Intratuin, maar ze hebben een geheimhoudingsplicht.
Die vergunning is afgegeven, maar raad of college hebben kennelijk zitten slapen. Of het is misschien wel bewust toegestaan.
Op eerdere vragen wilde niemand antwoord geven, maar de opening werd gegeven door Natuurlijk Nieuwkoop. In het concept verkiezingsprogramma (op de website) staat/stond het klip en klaar te lezen op pagina 10.
Diverse andere partijen geven mondeling toe dat er heel wat geheime stukken over liggen en men kan daar moeilijk over spreken.
De VVD heeft in een vlog het gegeven nog eens flink naar boven gehaald. Leen Kroon (eigenaar Intratuin) geeft via Facebook in een reactie mee dat het juist handig is om juist aan de buitenkant van de kern winkelgebieden hebben.
Daarin heeft Kroon wel een punt. Minder verkeersbewegingen in de kern, betekent meer veiligheid. Juist achter Intratuin is echter pas een nieuwe wijk ontwikkeld en er kunnen nog meer woningen bij.

Maar goed, het probleem ligt op tafel.
Gaat de raad er wat mee doen of gaat de raad er wat aan doen?
D66 opent donderdag door vragen te stellen.
Ik denk dat ze de antwoorden al kennen.

Peter Vos