Opening foto-expositie bij Bakker en De Vos

Nieuwkoop – Op vrijdag 15 september om 17.00 uur wordt de expositie van de Nieuwkoopse fotograaf Pim Bakker geopend bij Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid.

????????????????????????????????????

Deze tentoonstelling volgt op die van de Noordense schilder Ruud Willemse. Pim Bakker is al van jongs af aan enthousiast voor fotograferen. Als je Pim ziet zie je meestal ook een fotocamera!

Vanuit het werken op zolder in de donkere kamer (doka) is hij meegegaan met de digitale ontwikkelingen. Toen in Nieuwkoop nog de teamkamp werd gehouden, een evenement waarin de Nieuwkoopse sportverenigingen het in de verschillende sporten tegen elkaar opnamen, bracht Pim hele nachten in de doka door om de volgende dag de foto’s te kunnen laten zien.

Onderwerpen in zijn fotografie zijn zeer divers, maar de natuur in al zijn facetten speelt een grote rol waarbij het een uitdaging is een zodanige draai aan de foto te geven dat de foto interessanter en boeiender wordt.

????????????????????????????????????

Naast het maken van macrofoto’s van insecten vindt hij het ook een uitdaging om flitsende actiefoto’s van diverse sporten te nemen. Dit heeft uiteraard te maken met zijn vroegere beroep; Pim is jaren werkzaam geweest als docent lichamelijke opvoeding in Nieuwkoop.

Na het stoppen op school is er veel meer tijd om deze (uit de hand gelopen) hobby te beoefenen en hij breng dan ook veel tijd door met fotograferen en het bewerken van de foto’s. Ook is er nu tijd om allerlei soorten opdrachten aan te nemen.

Voor deze expositie bij Bakker en de Vos is voor één thema gekozen dat aansluit bij het Centrum voor bewegen en gezondheid, namelijk het thema SPORT. Een thema dat in de breedste zin van het woord zichtbaar wordt in deze expositie.

De expositie is de vijftiende tentoonstelling sinds de opening in 2012 van de praktijk in Gezondheidscentrum de Vijver aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop.

Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom bij de opening waarna, onder het genot van een hapje en een drankje, de expositie bekeken kan worden. Uiteraard kunt u ook in de weken daarna gewoon even binnen lopen om een kijkje te nemen.