Open monumentendagen

Nieuwkoop – In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn weer de landelijke Open Monumentendagen. Met het thema ‘boeren, burgers en buitenlui’ is er dit jaar ook weer in Nieuwkoop van alles te doen.

kerk langeraar

Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit.

In de hele gemeente Nieuwkoop zijn de meeste historische kerken tijdens Open Monumentendagen open met verschillende activiteiten. Vooral de Heilige Adrianuskerk in Langeraar biedt een vol programma, zoals het afnemen van de biecht, het bespelen van het orgel uit 1875 en ook kun je meezingen met het koor. Speciaal voor de kinderen is er een speurtocht uitgezet.

Ook de Westveense molen in het Woerdense Verlaat is zaterdag 9 september te bezichtigen. Tip voor de kinderen (en natuurlijk ook voor volwassenen): op zaterdag om 10 uur kun je helpen om de molen op de wind te zetten.

Daarnaast zijn de verschillende musea open. In het museum van Ter Aar leert u alles over het tuindersverleden.  Een andere leuke tip is het museum ‘Kom dr in’ aan het Zuideinde 107 in Nieuwkoop of het busmuseum in Zevenhoven.

Alle activiteiten en monumentale panden die meedoen aan Open Monumentendagen zijn verzameld in een boekje. In het boekje staan veel monumentale panden en objecten op een kaartje aangegeven. Leuk om langs te fietsen en te combineren met een bezoek aan een van de deelnemende panden.