Open Monumentendagen op 14 en 15 september

Regio – Tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen.

Ook Nieuwkoop doet mee. Dit jaar is het thema ‘Plekken van Plezier’.
Omdat cafés zeker in het verleden de plekken waren om plezier te hebben zijn de cafés (en theehuizen, restaurants etc.) in de gemeente uitgenodigd mee te doen.
Neem op zaterdag eens een kijkje in Het Plashuis in Noordse Dorp. Een voormalige boerderij die sinds 1932 een horecagelegenheid is. Omdat er veel karpers in de nabijgelegen plas zitten is het Plashuis een echt visserscafé.
In Partycentrum Parola in Langeraar is een kleine expositie ingericht over panden waar in het verleden een café gevestigd was. Leuk om even te bekijken. In Café Bea in Woerdense Verlaat kunt u foto’s en filmpjes bekijken over de geschiedenis van het gebruik van het gebouw.
Op de website: www.omdnieuwkoop.nl ziet u welke monumenten u in de gemeente Nieuwkoop kunt bezoeken. Open Monumentendag is één van de grootste Nederlandse culturele evenementen. In het hele land zetten tienduizenden vrijwilligers zich actief in voor het behoud van hun monumenten.