Open Monumentendag in de H.H. Petrus en Pauluskerk

Aarlanderveen – Op zaterdag 14 september zal tijdens de Open Monumentendag in de H.H. Petrus en Pauluskerk, Noordeinde 26 in Aarlanderveen ruim aandacht worden geschonken aan Jos Cuypers, de architect van deze kerk die in 1897 in gebruik werd genomen.

Jos Cuypers heeft talloze kerken ontworpen, waaronder de Haarlemse Basiliek St. Bavo. Daarnaast ontwierp hij de Amsterdamse Effectenbeurs en werkte hij met zijn vader Pierre Cuypers gedurende een periode van 20 jaar aan het ontwerp en de uitvoering van kasteel de Haar in Haarzuilens.
Naast de aandacht voor de architect kunt U in de kerk op deze dag veel kerkelijke gebruiksvoorwerpen bekijken en is er een kleine tentoonstelling over alles wat met dopen te maken heeft. Het Maarschalkerweerd kerkorgel uit 1882 wordt op deze dag regelmatig bespeeld door Doke Leliveld. In het kader van het thema van deze Open Monumentendag: “Plekken van Plezier” zal hij een licht programma spelen. De openingstijden zijn van 10:00 – 17:00 uur. Koffie en thee staan voor U klaar.