Op maandag nog een kater

Nieuwkoop – De politie kreeg maandagochtend om 09:30 uur een melding dat er op de Noordenseweg in Nieuwkoop een auto van de weg was geraakt en tegen een hek tot stilstand was gekomen.

tegen hek

(foto: politie Kaag en Braassem)

Toen de collega’s daar aankwamen bleek na een blaastest dat de 29-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn onder invloed van alcohol had gereden. Op het politiebureau blies de verdachte op het ademanalyseappataat 530 Ug/l. Daarna is er ook een speekseltest bij de verdachte afgenomen die een positieve indicatie aangaf op het gebruik van verdovende middelen. Daarom heeft een arts bloed afgenomen van de verdachte en dit zal door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) worden onderzocht.

Het rijbewijs van de verdachte is op grond van artikel 130 van de Wegenverkeerswet 1994 ingevorderd en zal worden ingestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Als de uitslag van het NFI binnen is, zal de verdachte bij een positieve uitslag nader gehoord worden over het gebruik van verdovende middelen tijdens het besturen van een auto.