Ontmoeting tijdens Vrouwendag

Nieuwkoop – Vrouwen van nu, afdeling Nieuwkoop, hield woensdag 8 maart een bijeenkomst in Kaleidoskoop. Alles in het teken van de internationale Vrouwendag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hennie Regtop heet iedereen welkom

VVN besteedde op deze dag aandacht aan het gegeven “vrouwendag” door diverse leuke activiteiten te organiseren, speciaal voor vrouwen.  Het thema van de dag was: ontmoeting.

Hennie Regtop sprak rond 14.00 uur een kort woord van welkom. Ze benadrukte dat ook in deze tijd een Vrouwendag noodzakelijk is. Ze noemde een voorbeeld ‘Nog steeds worden mannen beter betaald dan vrouwen in gelijkwaardige functies. Er is dus nog werk aan de winkel.’

Wethouder Annette Pietersen sprak ook een kort openingswoordje en zei blij te zijn dat het thema van deze Vrouwendag “Ontmoeting” was.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wethouder Pietersen opent de bijeenkomst officieel

Ze doelde daarmee waarschijnlijk op het feit dat er behoorlijk wat vrouwen aanwezig waren met een andere nationaliteit.
Markt
In de Kaleidoskoop was een gezellige markt. De aanwezigen konden leuke  spulletjes kopen, creatief bezig zijn en informatie krijgen over bijvoorbeeld werk of jeugd en gezin, TOM in de Buurt en zwembad De Wel. Ook kon men exotische en Nederlandse hapjes proeven.

In de hele gemeente werd aandacht aan Vrouwendag besteed. ‘s Morgens was er in Nieuwveen een workshop geweest. In Ter Aar werd in de bibliotheek aan het Beukenpad voorgelezen met moeders en kinderen. Ook daar was wat creativiteit en een hapje en een drankje.
In Langeraar zongen vrouwen voor vrouwen met het koor Happiness in basisschool Aeresteijn.