Ontdek St. Antonius Utrecht

Regio – Het St. Antonius Ziekenhuis opent op zaterdag 22 september van 10-16 uur de deuren van locatie Utrecht. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er in het ziekenhuis aan de Soestwetering 1 in Utrecht van alles te beleven.

In 2013 werden de eerste patiënten geholpen in de toen nieuwe locatie van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Nu, vijf jaar later, openen opnieuw de deuren voor een kijkje achter de schermen.

Minicolleges

Er worden minicolleges gegeven door specialisten over uiteenlopende onderwerpen. Meer geïnteresseerd in techniek? Ga dan mee met Hans van de Bank, coördinator van de technische dienst, naar plekken in het ziekenhuis waar je normaal nooit komt. Tijdens een rondleiding laat hij de technische ruimte zien onder de verpleegafdelingen en boven de operatiekamers.

Kinderen kunnen een speurtocht doen, zich laten schminken en een selfie maken als dokter. Jong én oud kan bovendien een kijkje nemen in een echte ambulance, door een levensgrote darm lopen of een korte rondleiding door het Klinisch Chemisch Laboratorium waar je door een microscoop kunt kijken en leert prikken op een prikarm.

Bereikbaarheid

Om parkeerproblemen of verkeersopstoppingen te voorkomen adviseert het ziekenhuis zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Vanaf St. Antonius locatie Woerden rijden tijdens de Open Dag gratis bussen naar het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht.
Parkeren is gratis tijdens de open dag in de parkeergarage, op het terrein aan de voorzijde van het ziekenhuis en eventueel tegen betaling aan de overkant op één van de parkeerdeks van The Wall.

Informatie

Het volledige programma van de open dag is te vinden op https://www.antoniusziekenhuis.nl/22-september-open-dag-in-utrecht.

De open dag is gratis te bezoeken en aanmelden is niet nodig.

Let op: op locaties Nieuwegein en Woerden van het St. Antonius is GEEN open dag.