Onstuimig weekend

Regio – Het wordt een ietwat onstuimig weekend en dat begint vandaag al met een vrij krachtige zuidwester.

Vandaag, vrijdag is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust en rond het IJsselmeer is de wind krachtig. Aan zee waait het hard en kan de wind tijdelijk stormachtig zijn met windstoten van 75-80 km/uur.

In de middag trekt vanuit het westen opnieuw een regengebied over het land en gaat het een tijdje harder regenen. Het wordt dan erg onstuimig en in de kustgebieden staat een krachtige tot harde zuidwester. Aan het begin van de middag is het op veel plaatsen zo’n 13 graden. Na passage van het regengebied wordt het met 8-9 graden duidelijk frisser. Er zijn dan droge perioden, maar ook enkele buien. De wind neemt tijdelijk iets af, maar daarna gaat het weer flink waaien.

Zaterdag is het in de ochtend herfstachtig weer. Er zijn veel wolkenvelden met verspreid over het land buien. Een vrij krachtige en onstuimige westenwind maakt het herfstbeeld compleet. In de kustgebieden is de wind krachtig en in de middag kan het ook in het binnenland krachtige wind staan. Aan de kust is de wind hard tot stormachtig. Daarbij komen zware windstoten voor van 75-85 km/uur. Aan de noordwestkust kan de wind tijdelijk stormkracht bereiken met windpieken tot 90 km/uur. In de middag is het tijdelijk minder buiig en kan af en toe de zon doorbreken. Het wordt zo’n 11 graden. Later in de middag neemt het aantal buien toe en in de avond en de nacht naar zondag regent het op veel plaatsen. Ook dan staat er een onstuimige wind.

Zondag is het met 8-10 graden iets minder zacht. Het is bewolkt en buig. Regionaal kan het in de middag een tijdje droog zijn en breekt mogelijk de zon even door. Het is onstuimig, maar het waait minder hard dan op zaterdag. De westen- tot noordwestenwind is vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot hard aan de kust. In de avond daalt de temperatuur naar 5-8 graden. In de nacht naar maandag is het met 2-4 graden in het binnenland en 4-6 graden aan de kust kouder dan voorgaande nachten.

Ook na het weekend verwacht men licht wisselvallig weer met stapelwolken en af en toe een bui.

Bron: weeronline