Onstuimig en zacht met buien

Regio – Met de allerbeste wensen begint het nieuwe jaar vandaag met wat buitjes in het noordoosten, maar verder is het overwegend droog. De wind doet wel vanaf dag 1 meteen mee en 2018 start daarom onstuimig en zacht.

Vanmiddag is het aanvankelijk wisselend bewolkt met een paar lokale buien. Later neemt de bewolking toe. Een groot neerslaggebied trekt over België en ook het zuidelijk deel van Nederland kan wat nattigheid meekrijgen. De wind neemt af en wordt matig van kracht. Ook vanavond houden we kans op een bui.

Dinsdag, dag 2 van dit jaar, zien we een kopie van dag 1. Het is in de ochtend op een enkele bui na droog. Stapelwolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. In de middag neemt de bewolking toe en laat de zon zich nauwelijks zien. Vanuit het westen neemt de kans op regen toe. Het wordt 7-8 graden in het noordoosten tot ruim 9 graden in het zuidwesten. Er staat een matige westenwind. In de middag draait de wind naar het zuidwesten en wordt in het westen van het land (vrij) krachtig. In de avond is het nat door passage van een regengebied.

Woensdag nog meer van hetzelfde, alleen doet de wind dan nog meer mee. De dag begint grijs en buiig. In de loop van de ochtend breekt vanuit het westen af en toe de bewolking. In de middag hebben we te maken met wolkenvelden, buien en tussendoor wat zon. Tijdens een enkele bui kan ook onweer voorkomen. Het flink onstuimig met een vrij krachtige westenwind. In het westen staat een krachtige tot harde wind en aan de noordwestkust is het stormachtig met kans op zware windstoten. De maximumtemperatuur van 8-9 graden en het noorden en 10-11 graden in het zuiden wordt in de ochtend bereikt. In de middag daalt de temperatuur naar 7-9 graden.

De dagen daarna blijft het wisselvallig met regelmatig buien en vooral op vrijdag zon. Daarbij staat ook een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Pas in het weekend neemt de kans op buien af en is het wat rustiger. Ook de middagtemperatuur gaat dan wat omlaag en zondag wordt het 5-6 graden.

Bron: weeronline