Oedeemfysiotherapie helpt en ondersteunt

Nieuwkoop – Houdt u vocht vast? Heeft u een gezwollen arm of been?
Mogelijk heeft u dan last van lymfoedeem. In dat geval kan de gespecialiseerde fysiotherapeut iets voor u betekenen.
Lymfoedeem is een aandoening die wordt veroorzaakt door het niet goed functioneren van het lymfestelsel. De aandoening kenmerkt zich het meest opvallend door een dikke arm of een dik been maar het is ook mogelijk dat het vocht zich in de romp ophoopt. Er zijn twee soorten lymfoedeem; de primaire, aangeboren, vorm en de secundaire vorm welke vaak optreedt als complicatie bij een medische, vaak oncologische, behandeling.
Als klachten ondervinden de patiënten onder andere vermoeidheid, een zwaar gevoel, pijn en beperking bij het bewegen. Daarnaast kunnen er, ten gevolge van de lymfoedeem,  huidafwijkingen en infecties ontstaan. Doordat genezen van lymfoedeem niet mogelijk is zal de behandeling zich richten op het terugdringen of niet verder doen toenemen van het oedeem.

De Oedeemfysiotherapie, ook wel manuele lymfedrainage genoemd, is één van de vele specialisaties bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen & gezondheid in Nieuwkoop/Ter Aar, en wordt verzorgd door Wietske Strijker, Paula Noordegraaf en Femke Cooper.

De Oedeemfysiotherapie behandeling bestaat uit een specifieke milde massage techniek met als doel de functie van het lymfesysteem op een adequate manier te ondersteunen oftewel de afvoer van het lymfevocht te bevorderen. Daarnaast is oefentherapie en het geven van voorlichting en advies een belangrijk onderdeel. Indien noodzakelijk kan de behandeling worden ondersteund door bepaalde tape technieken, verbandmiddelen of kousen.

Wilt u meer informatie over Oedeemfysiotherapie neem dan contact op met de specialisten bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen & gezondheid, Vijverhof 1 in Nieuwkoop of Kerkweg 7 in Ter Aar, tel 0172-575261/603195 of kijk op www.bakkerendevos.nl  Mailen mag natuurlijk ook naar info@bakkerendevos.nl