Nu al 25.000ste bezoeker Aarweide

Nieuwveen/Ter Aar – Openluchtzwembad Aarweide heeft zondag 10 juni de 25.000ste bezoeker kunnen verwelkomen.

De 25.000ste bezoeker kwam met haar dochtertje zondagmiddag nog even verkoeling zoeken. Tot haar verrassing was zij de 25.000ste. Ze kreeg een zwembad badlaken en bloemen als presentje overhandigd.

Na de opening op zaterdag 28 april is het eigenlijk alleen in de eerste week van mei even minder mooi weer geweest. En juist in de meivakantie werd het prachtig zomers weer. Dat leverde hoge bezoekersaantallen op en er waren zelfs dagen waarbij meer dan 2.000 bezoekers een duik namen.

Mooie start
Het stichtingsbestuur van het openluchtbad ziet het tevreden aan. Een woordvoerder: ‘Het is een mooie start van het seizoen, toch rekenen wij ons niet rijk. Ook vorig jaar kenden we een hele goede en mooie periode met veel bezoekers. Maar juist in de zomervakantie viel het weer wat tegen, waardoor we ook minder bezoek kregen. Niettemin haalden we in 2017 ruim 57.000 bezoekers. We hopen dat de zomervakantie dit jaar mooier en warmer zal zijn. Dat levert voor ons zwembad misschien meer bezoekers op, maar dat is niet ons hoogste doel. Wij willen een openluchtzwembad zijn van en voor de inwoners. Mede dankzij de inzet van een professioneel team en de vele vrijwilligers lukt dat tot nu toe uitstekend.’