Aanmelden voor Het BandGebeuren 2018

Nieuwkoop –  Muzikanten uit de Nieuwkoopse regio kunnen zich aanmelden voor de 6e editie van “Het BandGebeuren”. Aanmelden kan via de website www.bandgebeuren.jimdo.com

De aangemelde muzikanten worden bij loting “gemixed” waardoor een aantal gelegenheids-bands ontstaan die op 22 april 2018 vanaf 16.00 uur, elk een kort maar gevarieerd optreden gaan verzorgen. Iedereen werkt belangeloos mee en onder aanvoering van Café de Klinker wordt wederom een goed doel gesteund.

Het afgelopen jaar was een jubileumjaar voor Bandgebeuren. Dat eerste lustrum is gevierd met een optreden in mei en werd nog eens dunnetjes overgedaan tijdens het Klinkerfeest eind oktober, in de grote tent en op een prachtig podium met alle geluids- en lichteffecten die een muzikant maar kan wensen.

Veel muzikanten uit de regio kennen elkaar persoonlijk of van “horen en zeggen”, maar eigenlijk werd het – al weer 5 jaar geleden – tijd voor een nadere kennismaking maar dan wel op een leuke manier. Gezien de reacties van deelnemers en bezoekers in vorige jaren, is een zesde editie van Het BandGebeuren onvermijdelijk.

De samenstelling van de gelegenheids-bands vindt plaats op vrijdagavond 26 januari 2018 d.m.v. loting en moet uiteraard wel leiden tot volwaardige bezettingen. Het is de bedoeling dat de gelegenheids-bands onder een eigen naam, ca. 25 minuten repertoire per band gaan opbouwen om dit uiteindelijk met elkaar in Café de Klinker voor een “volle bak” eenmalig ten gehore te brengen. Ten aanzien van repertoire hebben de bands geen beperkingen wat ongetwijfeld weer zal leiden tot verrassende acts. Er is geen competitie aan Het BandGebeuren verbonden omdat vooral de kennismaking en plezier met elkaar voorop moeten staan.

Het evenement “Het BandGebeuren” gaat in 2018 plaatsvinden op zondagmiddag/avond 22 april vanaf 16.00 uur in Café de Klinker in Noorden. Het uitgangspunt is dat iedereen belangeloos meewerkt en dat, samen met Café de Klinker en de bezoekers, wederom een goed doel wordt gesteund. In voorgaande jaren was dat o.a. Bouwen voor Tim, St Kaskazini en Jeugdwerk Noorden. Het goede doel voor 2018 is nog niet bepaald.

Heb je enige band- en podiumervaring, kom je uit de Nieuwkoopse regio en wil je graag meedoen? Meld dit dan vóór 15 janjuari 2018 via: www.bandgebeuren.jimdo.com