Nog 1 dag heet en daarna warm

Regio – Vandaag nog wat heter dan zondag, maar vanaf dinsdag is er meer bewolking en kunnen enkele buien ontstaan. De temperatuur daalt naar 23-28 graden

De weergoden lijken rekening te houden met het grootste wandelevenement van Nederland, de Wandel4daagse in Nijmegen.

Vandaag, maandag, is het vanaf zonsopkomst weer zonnig. In de vroege ochtend is het circa 15 graden, maar de temperatuur loopt snel op. Rond 11:00 uur is het al 23-27 graden. Er waait een zwakke tot matige (noord)oostenwind. Langs de westkust draait de wind in de loop van de middag naar het noord(west)en en daardoor koelt het op de stranden af naar circa 20 graden.

Het weerbeeld bestaat ook ’s middags uit veel zonneschijn. Vooral in het zuidwesten komt hoge bewolking voor en ook ontstaat een aantal stapelwolkjes. ‘s Avonds blijft het nog geruime tijd warm, rond 23:00 uur is het kwik gedaald naar 19-22 graden en de minimumtemperatuur wordt pas bereikt rond zonsopkomst en komt uit tussen 14 en 17 graden.

Dinsdag steekt een matige westenwind op en daardoor wordt het een stuk minder warm dan maandag. De maximumtemperatuur varieert van 23 graden aan zee tot 28 graden in het oosten. Daarmee is het overigens nog ruim warmer dan normaal. De gemiddelde middagtemperatuur van half juli komt op 20 graden in het noordwesten tot 24 in Limburg. De dag start (vrijwel) overal droog, maar in gedurende de dag ontstaan enkele buien. De meeste buien zijn voor de oostelijke helft van het land en lokaal kan het ook onweren. Er is ook regelmatig ruimte voor de zon, zeker in het westen en noorden van het land.

Woensdag blijft het op de meeste plaatsen weer droog. Het wordt een prima zomerdag met een mix van wolken en zon. De maximumtemperatuur varieert van 22 graden in het noordwesten tot 26 in het zuidoosten en er waait een zwakke tot matige westenwind.

Ook de dagen daarna is het prima zomerweer met veel ruimte voor de zon en warme tot zomerse temperaturen. De maxima komen in de kustgebieden uit rond 23 graden en in het binnenland tussen 25 en 28 graden. Donderdag wordt nog een droge dag. Daarna is dagelijks kans op enkele buien, maar heel vaak zal het (nog) niet regenen.

Bron: weeronline