Nieuwveense brandweerploeg wint in Noordwijk

Nieuwveen – Tijdens de brandweervaardigheidstoetsen, zaterdag 6 oktober in Noordwijk, is de Brandweer Nieuwveen eerste geworden.

Er deden negen korpsen mee aan de wedstrijd in Noordwijk. Naast brandweer Nieuwveen deden ook de korpsen Valkenburg, Noordwijkerhout, Boskoop, Katwijk, Lisse, Nieuwkoop, Driebruggen en Sassenheim mee. Gastheer was de Brandweer Noordwijk en er werd een wedstrijdscenario gespeeld bij de KNRM post aan de Bosweg.

Scenario

Een shovel was tegen een auto was gebotst en de auto kwam in botsing met een fietsster. De fietsster raakte met haar been bekneld ook de bestuurder van de auto raakte gewond. Door de klap vloog de auto in brand. Op een vluchttrap van de naastgelegen flat raakte ook iemand gewond. Deze persoon schrok van de klap en viel van de trap. Ook de bestuurder van de shovel had hulp nodig. Daarnaast was er ook nog iemand die de brand probeerde te blussen, maar zelf rook binnenkreeg en brandwonden opliep.

Al met al een flinke klus met vijf gewonden en opdringerige toeschouwers en pers. Door de juiste prioriteiten te stellen kon de klus geklaard worden en konden alle personen worden gered.

De prijsuitreiking was ‘s avond in de kazerne Noordwijk. De prijzen werden uitgereikt door de nieuwe sectordirecteur Brandweerzorg van BHM drs. T. Neumann.
De Brandweer Nieuwveen werd 1e en ook de beste nrs. 1+2 (aanvalsploeg) kwamen van Nieuwveen. De Nieuwkoopse ploeg deed ook mee, maar kwam niet verder dan een zevende plaats.
Het winnende Nieuwveen mag meedoen met de finales op 27 oktober in Reeuwijk

(Bron en foto: BRW NKP)